Nyinflyttad?

Hej och hjärtligt välkomna till byn!


Medlem i Hjoggböle Byaförening blir ni genom att Swisha 160kr/familj till 123 023 28 76. Varje år kommer ett medlemsutskick från Byaföreningen i brevlådan med ett inbetalningskort.

Här på hjoggbole.se och på Facebook kan ni följa vad vi gör i byn.

I byn finns flera aktiva föreningar, bl a Hjoggböle if som driver fotbollsplanen Furuvallen samt en tennisplan som finns i Hjoggböleforsen.

Himlabackens skoter tar hand om skoterlederna och delar bastun på Texta med oss.

Elljusspåret och stugan på Koberget sköts av Friluftsfrämjandet.

Sjöns bönhusförening driver författarbyn och kan det mesta om byns författare.

Evenemang på gång kommer i flödet på Facebook och här på hemsidan. Kasta gärna ett öga på en anslagstavla i byn när du passerar, t ex vid folkan.


Varje vår håller vi en skrotinsamling där pengarna för skrotet som vi säljer går till driften av folkan och badplatsen. En container för järnskrot finns vid folkan under ca två veckor.

På Texta, som byns badplats heter, kan bybor i alla åldrar träffas, umgås och ta en bastu tillsammans. I början av badsäsongen hjälps vi åt att städa stranden och under sommarveckorna tar vi gemensamt ansvar för badplatsen och toaletterna.

Folkan bokar du genom att skicka ett sms till vår bokningstelefon, 070-888 64 04, se flik folkan.

På folkan hålls, främst vintertid, olika aktiviteter, t ex gympa två dgr/vecka. Här går det även bra att boka för möten, kalas och fester. Utrustning för innebandy, biljard, badminton, pingis och dart finns, boka en sport timme och utmana nya grannen.

Välkommen till vår by!

Badande barn på badplatsen Texta, Ryssholmen i bakgrunden.
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close